Приемането на наредба, с която се въвеждат поощрения и наказания за

...
Приемането на наредба, с която се въвеждат поощрения и наказания за
Коментари Харесай

Ново 20: Отлагат системата бонус-малус, никой не знае до кога

Приемането на разпоредба, с която се вкарват поощрения и санкции за водачите (известна като " бонус-малус " ) се отсрочва за неопределен срок, осведоми bTV. От Комисията за финансов контрол (КФН) са обяснили за малкия екран, че не се ангажират, както със периоди за приемането на системата, която би трябвало да диференцира цените на застраховка " Гражданската отговорност ".

Още повече, че приложението на " бонус-малус " зависи от построяването на осведомителната система сред Министерство на вътрешните работи и Гаранционния фонд, която към момента не е подготвена.

Първоначалните планове на надзора бяха системата да проработи в случай че не през януари, то в първите месеци на 2019 година Според нея оскъпяването на гражданската може да доближи до 400%. Минимумът е 25% икономисване, само че с цел да се употребява водачите ще би трябвало да са изрядни 7-8 години.
Предвижда се в първата година след въвеждането на системата да се натрупа историята на водачите. Т.е. равнене на всички при въвеждане на системата - без значение от досегашните нарушавания.

След публичното разискване ръководителят на КФН Карина Караиванова разгласи, че е подготвена да се откаже от най-спорните хрумвания. Изненадващо, правителството избра да я изпрати от март 2019 година в Европейската банка за възобновяване и развиване със седалище. По информация на Би Ти Ви Караиванова към този момент си е взела отпуск. Не е известно кой ще придвижва наредбата в този момент. Комисията е и без непрекъснат заместител, отговарящ за застраховането.

От Института за пътна сигурност предизвестяват, че един сериозен % от тези, които ще би трябвало да заплащат по-скъпите застраховки надали ще го вършат. " Хора, които са в малус групата просто няма да купуват застраховка. Това не значи, че няма да употребяват колите си. Това е външен резултат, който не е оценен ", разяснява Надежда Минкова от организацията.

Заедно с математици, оферират направената система да се изтегли и да се напише напълно нова. С друга философия - младият водач да заплаща по-скъпа застраховка. Димитър Добрев от Българска академия на науките изяснява логиката на предлагането - младият водач стартира със застраховка, която е на цена 150% от междинната и това да стане " нула ", а по този начин най-големият бонус ще е минус 50%.

За система, която санкционира неприятните и дава
бонуси на положителните водачи се приказва към този момент съвсем 10 години.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР